Organische meststoffen

Waarom kiezen voor organische meststoffen?

Organische meststoffen zijn opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen van plantaardige en/of dierlijke oorsprong. Ze dragen bij tot een evenwichtige plantenvoeding gezien de positieve invloed op de bodemstructuur. Ze zijn milieuvriendelijk en veilig in gebruik, er is namelijk geen risico op verbranding van de plant.

Neem contact op

Meststoffen zijn opgebouwd uit verschillende nutriënten

Classificatie
Element
Symbool
Functie
Hoofdelement
Stikstof
N
Groei
Hoofdelement
Fosfor
P
Wortelontwikkeling/ zaadvorming/knolvorming
Hoofdelement
Kalium
K
Wortel/knolvorming/ reguleren waterhuishouding
Hoofdelement
Magnesium
Mg
Bladgroen, regulator van de fotosynthese
Sporenelementen
Ijzer, Mangaan, Boor
Fe,Mn,B,Cu
Plantversterkend

Bio – certificaat

De Orgamé – producten zijn bio – gecertifieerd door TUV NORD INTEGRA, CONTROL UNION en Fibl. Deze certificaten zijn voor u als klant een kwaliteitsgarantie, door middel van jaarlijkse audits zien de controle – instanties er streng op toe dat alle parameters ivm bio – producten worden nageleefd.

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsbeleid start bij de aankoop van de grondstoffen. Wij voeren een grondige selectie uit van onze leveranciers, wat resulteert in een consequent aankoopbeleid dat ons verzekert van een optimale kwaliteit. De mengelingen die we persen worden tijdens elke productiestap nauwgezet gecontroleerd en de eindproducten worden op regelmatige basis geanalyseerd in een erkend labo.

Belform

Wij zijn lid van Belform, de beroepsfederatie voor de Belgische organische meststoffenfabrikanten. Deze groepering stelt ons in staat onze gemeenschappelijke belangen te verdedigen.